Χάρτη που παρουσιάζει ως «τουρκικό έδαφος» την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο και σχεδόν όλη την ελληνική Θράκη, δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ
Έναν χάρτη που παρουσιάζει ως «τουρκικό έδαφος» την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο και σχεδόν όλη την ελληνική Θράκη, δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ η οποία όπως και η Γενί Σαφάκ απηχεί πιστά τις απόψεις της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο χάρτης ουσιαστικά απεικονίζει τους επόμενους τουρκικούς στόχους μετά την Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη, περιοχές των οποίων πλέον ελέγχει από στρατιωτικής άποψης άμεσα.
Στη Τουρκία, μετά από την - αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία- ανταλλαγής νομισμάτων ύψους 35 δισ. δολ. με Βρετανία, Ιαπωνία και Κατάρ, επικρατεί τεράστια ευφορία και πλέον δεν κρύβουν ότι έρχεται η επόμενη κίνηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο χάρτης δημοσιοποιήθηκε αυτός στο twitter της εφημερίδας σε άρθρο με τίτλο ¨Η Τουρκία εξέπληξε όλο τον κόσμο! Η οικονομική επίθεση αποκρούστηκε¨.
Δηλαδή συνδέουν άμεσα την επίλυση του οικονομικού ζητήματος που αντιμετώπισε η χώρα εν μέσω κορωνοϊού με τα επιθετικά σχέδια να μην παγώνουν, αλλά το αντίθετο να εξελίσσονται κανονικά σε όλο το εύρος των γεωστρατηγικών συμφερόντων της Αγκυρας.
Φυσικά δεν είναι καθόλου άσχετο το γεγονός ότι επικεντρώνεται στις τρεις αυτές περιοχές όπου το μουσουλμανικό στοιχείο αποτελεί ποσοστό επί του πληθυσμού από 30%-50%. Στην μεν δυτική Θράκη, λόγω των μουσουλμανικών μειονοτήτων και σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, λόγω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης από τις δεκάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών που πλέον είναι μόνιμα εγκαταστημένοι εκεί.
Οτι πρέπει για την αναθεώρηση των συνόρων και της Συνθήκης της Λωζάνης και την αρπαγή ελληνικού εδάφους.
Σημειώνεται ότι Ιαπωνία, Κατάρ και Βρετανία «εγγυήθηκαν» την ασφάλεια της τουρκικής οικονομίας δείχνοντας πως πιστεύουν στις προοπτικές τς.
Οι εξελίξεις είναι άσχημες για την Αθήνα που «πόνταρε» σε κάποια τουρκική οικονομική κρίση με την ελπίδα να σταματήσει η Άγκυρα τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
Η Άγκυρα βρήκε χρηματοδότηση 20 δις δολάρια από Ιαπωνία και Μ.Βρετανία για να στηρίξει την τουρκική οικονομία και άλλα 10 δισ. δολάρια από το Κατάρ.
ΠΗΓΗ https://www.estia.tv/